Recepten

Elate
Behandelingen
Korte Stede 2C
2543 VK Den Haag


Voor het maken van een afspraak of andere zaken
06 125 611 23
info@elate-denhaag.nl
www.elateshop.nl


Ik wil graag verrassende tips, recepten en leuke nieuwtjes ontvangen.


Testimonials

Een dieet volgen kan je bij iedereen, een gewoonte ontwikkelen om goed met je voeding om te gaan dat creëert Chermaine

Salesmanager

<
>

Lekker eten is mijn lust en mijn leven. Dagelijks verzin ik recepten en ben altijd op zoek naar nieuwe smaakcombinaties. Er is geen dag dat ik niet in de keuken sta. Regelmatig kun je bij Elate dan ook een nieuwe creatie van mij proeven en beoordelen.

In de recepten maak ik zoveel mogelijk gebruik van biologische producten, dit wordt dus niet steeds apart genoemd. Wanneer ik spreek over zout, dan bedoel ik Keltisch zeezout. Ik werk zo min mogelijk met suiker, mocht soms een recept een zoetstof nodig hebben dan werk ik met kokosbloesemsuiker of honing.

Ik hoop dat je veel inspiratie haalt uit mijn recepten en er lekker mee aan de slag gaat!

Zoek in de zoekmachine op een ingrediënt, of hieronder in een categorie.

 

Makreelsalade met geroosterde paprika

Deze heerlijke salade staat in een handomdraai op tafel. Lekker voor bij de lunch of het avondeten. De zoete smaak van de geroosterde paprika combineert perfect met de makreel.     Makreelsalade met geroosterde paprika (1 persoon) 1 rode puntpaprika 1 el extra virgin olijfolie 1 tl citroensap Verschillende groen kruiden, naar smaak Hand jonge […]

Lees meer

Groene smoothie met peterselie en ananas

Als kickstart van je dag of om te drinken bij een omelet of een rijstwafel met zalm, met deze verassend frisse smoothie kun je alle kanten op. Voor ongeveer 500ml Doe in een blender een flinke hand platte peterselie, 1/3 ananas, 1/2 avocado,  1 stengel paksoi, een hand spinazie, sap van 1/2 citroen, 1/2tl curcuma, […]

Lees meer

Asperges met ei en mosterd

Voor 2 personen 6 – 8 dikke asperges, rondom geschild, achterkantjes verwijderd en in gelijke stukken gesneden Keltisch zeezout 4 eieren, zachtgekookt 50g roomboter ½ lente-uitje, ragfijn gesneden 2el mosterdzaad Sap van  1 citroen Peper uit de molen Platte peterselie, fijngehakt, naar smaak Kook de asperges in ruim water met wat zout voor ongeveer 3 […]

Lees meer

Smeuïge chocotaart met zomerfruit

Dit taartje is zo lekker en puur! Heerlijk, ik kan echt niet anders zeggen. Je kan voor de extra lekker er wat geslagen (haver)room bij serveren, maar eigenlijk is dat niet nodig. De taart zit bomvol goede vetten en vitamines en bevat in het totaal slechts 45g suiker (uit de pure chocolade en kokosbloesemsuiker). Dit […]

Lees meer

Foccacia New Style

Dit brood is glutenvrij, koolhydraatarm en echt heerlijk! Makkelijk te maken en je kunt er flink mee variëren. Lekker met verse pesto of gewoon wat roomboter of olijfolie. Bij lunch met een plakje geitenkaas of bij het ontbijt met een eitje. Als, met de nadruk op als, er wat overblijft kun je dit de volgende […]

Lees meer

Bietensalade met haring

Deze salade kun je eten voor de lunch, maar is ook geschikt als (bij)gerecht voor de avondmaaltijd. Lekker en vol smaak. Zorg ervoor dat de haringen op temperatuur zijn, voor de meeste smaak. Voor 2 personen 3 bietjes, gekookt en in kleine blokjes gesneden ½ rode ui, gesnipperd 1 stuk wakame, geweekt en in reepjes […]

Lees meer

Mijn lekker, volle, zure mayonaise

Maar mayonaise is toch hartstikke slecht voor je? Nou helemaal niet! Het zit bomvol goede ingrediënten. Zeker als je deze versie maakt. Natuurlijk blijft het, zoals met alles, niet teveel en voldoende variëren. Mayo kan dienen als basis voor je salade (voeg verschillende kruiden toe) lekker bij de vis (meng de mayonaise met zeewier en […]

Lees meer

Superlekkere en verfrissende ontbijtsmoothie

Genoeg voor 2 porties Doe de volgende ingrediënten in de blender: ½ avocado, 50g wilde spinazie, 4 blaadjes munt, 1/3e rijpe mango, 20ml pure aloë vera, 1 el spirulina, sap van 1 sinaasappel, sap van een halve citroen. Blenden maar, tot je mooie diepgroene en romige shake hebt. Voeg eventueel wat kokoswater of rijstmelk toe […]

Lees meer

Comfortfood pur sang: puree van zoete aardappel met noten

Dit gerecht is heerlijk op een koude dag om als lunch te eten, maar zeker ook als bijgerecht bij bijvoorbeeld een stoofschotel van lamsvlees. Ongegeneerd snacken van een supergezond gerecht om je vingers bij af te likken. Voor 4 porties 2 grote zoete aardappelen, geschild en in stukjes gesneden Flinke klont roomboter 2el Ceylon kaneel […]

Lees meer

Gevulde kip

Dit is nou echt een lekkere maaltijd met sappige en smaakvolle kip. Voor 2 personen 2 kipfilets 2 el Picadillo kruiden van Jonnie Boer 1 lente-ui, gesnipperd 100g groene babyasperges 1 el pompoenpitten 2 el geraspte kaas naar keuze Flinke klont roomboter Peper uit de molen 2 takjes Rozemarijn 1. Snijd de kipfilet in aan de […]

Lees meer

Gevulde zoete aardappel

Voor 2 personen 1 middelgrote zoete aardappel 1 rode ui, gesnipperd 1 lente-ui, gesnipperd 1 teen knoflook, fijngehakt 1el pecannoten 1el paranoten 1el cashewnoten 2el pompoenpitten Peper en Keltisch zeezout 2el amandelmeel Pikante geitenkaas, naar smaak 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 2. Was de aardappel en prik hem op een paar plaatsen […]

Lees meer

Pesto variaties

Klassieke pesto kennen we allemaal wel. Onlosmakelijk verbonden met carpaccio of pasta pesto. Draai een pesto in de keukenmachine van 1el pijnboompitten, 1 teen knoflook, blokje (oude) boerenkaas, 3 handen basilicumblaadjes en een kopje olijfolie. Is de pesto te dik, voeg dan wat olijfolie toe. Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap. Echter, zijn er tal van variaties mogelijk. De basis […]

Lees meer

Wortel-kokos cake 2

150g grasroomboter 50g kokosolie 4 eieren 30g kokosbloesemsuiker 200g boekweitmeel 1 eetlepel wijnsteen bakpoeder 500g geraspte wortelen 200 kokosrasp Snuf Himalayazout Ceylon kaneel naar smaak Verwarm de oven voor op 180graden. Klop de boter, olie en de eieren los met de suiker. Blijf kloppen tot het een romig en luchtig mengsel is. Voeg het meel […]

Lees meer

Granola 2.0

2 rijpe bananen, gepureerd 125g havervlokken 125g havermout 60g pompoenpitten 40g pecannoten 40g cashewnoten 40g amandelen 60g kokosrasp 80g moerbeibessen 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 2. Meng de banaan tot en met de amandelen en stort de massa op een bakplaat, bekleed met bakpapier. 3. Bak ongeveer 25 minuten en controleer regelmatig en […]

Lees meer

Curry eieren met peultjes

Voor 2 personen 6 eieren, 3 minuten gekookt en gepeld 1 tl kokosvet 2 sjalotten, gesnipperd 1 teen knoflook, gesnipperd 4 tomaten, geplisseerd en in kleine stukjes gesneden Rode peper naar smaak, zaadlijsten en zaden verwijderd 1tl ceylonkaneel 1el komijnpoeder 2tl korianderpoeder 2tl curcuma Peper en zout 300g peultjes, schoongemaakt Verse koriander 1. Zet in […]

Lees meer

Hartverwarmende winterdrank

Nu het steeds kouder wordt, geeft deze warme drank net dat beetje pit om je hele lichaam te verwarmen. Ik heb hem geïnspireerd op de welbekende chai latte. Lekker als tussendoortje of voor bij je ontbijt. Voor 1 kop 250ml havermelk (ik ben fan van Oatly, kies altijd voor een suikervrije variant!) 1tl ketumbar (korianderpoeder) […]

Lees meer

Tulband met appel en kaneel

Deze tulband is romig, smeuig, fris en licht zoet. Perfect als tussendoortje, al kan een flinke plak ook dienen als een verwenontbijt! 200g grasroomboter 3 afgestreken eetlepels kokosbloesemsuiker 4 middelgrote eieren 4 el ceylonkaneel snuf zout 50g amandelmeel 1 el bakpoeder 150g melenmix (ik heb gebruik gemaakt van rijstmeel, boekweitmeel en speltmeel in gelijke delen) […]

Lees meer

Schorseneren ‘tagliatelle’ met een frisse saus en gebakken zalm

Schorseneren zijn een vergeten groente. Ze worden ook wel de asperges van de armen genoemd of keukenmeidenverdriet. Dit laatste vanwege het schoonmaken, bij het schillen worden ze iets plakkerig wat een laagje van de bruine schil op je handen kan achterlaten, maar dit was je er zo af. Je schilt ze gemakkelijk rondom met een […]

Lees meer

Groentehapjes op z’n Italiaans

Wil je je gasten een keer een feestelijke maaltijd voorschotelen? Of heb je zin in wat lekkers te snacken? Deze hapjes zijn echt heerlijk en vormen tezamen een  complete maaltijd. Ik maak gebruik van kokosvet met het grillen, omdat kokosvet goed verhit kan worden tijdens het grillen, zonder dat hier schadelijke stoffen bij vrij komen. […]

Lees meer

Heerlijk brosse kokoskoekjes

Deze koekjes staan binnen no-time op tafel. Echt een aanrader voor bij de thee. Ik ben enthousiast! In dit recept maak ik gebruik van een klein beetje kokossuiker. Kokossuiker heeft een gunstige mineralen samenstelling en een lagere GI dan geraffineerde suiker. Hierdoor heeft het minder invloed op je bloedsuikerspiegel. Daarbij geeft kokossuiker zoveel smaak, dat […]

Lees meer

Pompoentaart met pecannoten, babyvijgen en blauwschimmelkaas

Gewoon lekker. Ik kan kan er niets anders van maken. Het ultieme herfstgevoel in een taart.                   8 plakjes bladerdeeg 1 flespompoen, in gelijke stukken gesneden 100g babyvijgen, gehalveerd 100g pecannoten 250ml slagroom 3 grote eieren Keltisch zeezout 1tl gedroogde chilivlokken 150g blauwschimmelkaas naar keuze Verwarm de […]

Lees meer

Pasta met doperwten en geitenkaas

Verse doperwtjes zijn zo lekker, de nootachtige smaak en gifgroene kleur zijn een lust voor het oog en je mond! Dit pastagerecht bedacht ik gister, toen ik trek had in een vegetarisch gerecht. Het is de eters zeer goed bevallen, en mij eigenlijk ook wel. Indien je niet goed tegen gluten of tarwe kunt, kunt […]

Lees meer

Indrukwekkende (maar vooral makkelijke, snelle & smakelijke) aardappelsalade

Aardappels staan in de verdoemhoek. Je moet zo min mogelijk aardappels eten. Ik denk dat afwisseling het sleutelwoord hierin is. Goed naar je lichaam luisteren en kijken hoe jij je hierbij voelt. Niet te veel en af toe. Dan is de aardappel, bomvol vezels, vitamine C en sterk ontzurend voor je lichaam juist hartstikke gezond. […]

Lees meer

Mijn allerlekkerste, allerbeste, allerfriste guacamole

I love avocado’s!! Bomvol vitamine E, goede vetten en op zoveel manieren te gebruiken. Ik denk dat ik wel bijna iedere dag een halve avocado eet. Of het nu door de salade, als beleg, tussendoortje of door m’n smoothie is. Ik hou van de volle, romige smaak en de prachtige groene kleur. Avocado’s zijn de […]

Lees meer

Wortel-kokoscake

Deze cake is niet alleen echt ontzettend lekker, hij is supergezond en voedzaam! Perfect als ontbijt of tussendoortje! Maar……. Wees gewaarschuwd: ik kon het niet bij 1 plak laten hoor!! 3 biologische eieren 80g kokosvet 30g kokosbloesemsuiker 1 rijpe banaan 1 tl wijnsteen bakpoeder snuf (Keltisch) zeezout 1 el kardemom 70g amandelmeel 100g volkoren speltmeel […]

Lees meer

Oosterse salade met pittige makreel

Deze salade lijkt wat bewerkelijk, maar eigenlijk staat hij in een handomdraai op tafel. Je kunt hem als voorgerecht eten of bij de lunch. Maak hem voor de avondmaaltijd iets groter door meer makreel en groente toe te voegen. Dit recept is voor 4 personen.   Voor de makreel 2 sjalotjes, in grove stukken 1 […]

Lees meer

Frisse voorjaarstaart met citrus en mascarpone

        Deze taart is echt heerlijk en makkelijk om te maken. Hij moet wel een tijdje in de oven, maar is zeker het wachten waard! De taart bevat alleen een beetje kokosbloesemsuiker (als je tien stukken snijd, komt dit overeen met 2 suikerklontjes per punt, normaal zit je minimaal op 10), verder […]

Lees meer

Maaltijdsoep met garnaal en knapperige groente

Voor ongeveer 4 personen Voor de bouillon 500g garnalen met schil en kop 1 eetlepel kokosolie 3 blaadjes Djeruk Purut (citroenblad, toko) 1 stengel sereh, gekneusd (citroengras, toko) Stukje laos (toko) Stukje gember 1 theelepel trassi 3 sjalotten, grof gesneden 2 tenen knoflook, grof gesneden Halve rode peper (Keltisch) zeezout 1. Pel de garnalen, verwijder […]

Lees meer

Boekweitflensjes met gebakken banaan

Voor deze heerlijke flensjes heb ik gebruik gemaakt van boekweitmeel. Boekweit is glutenvrij, hoog in eiwitten, smaakt neutraal en is hartstikke fijn om mee te werken in de keuken. Deze flensjes zijn zo lekker zoet door de gebakken banaan, dat er helemaal geen toevoeging van welke suiker dan ook nodig is. Je kunt ze eten […]

Lees meer

Lekker soepie!

Brrr… koud!! Het is augustus toch?! Dat klopt, maar wat is het koud! Ik krijg er trek van in ovenschotels, stamppotten en soep. In mijn groentela ligt één van de mooiste groentes. Deze kool lijkt te zijn opgebouwd uit felgroene piramides. De Romanesco is niet alleen ontzettend mooi op je bord, maar ook nog eens […]

Lees meer

Mmmmm… Brownies!

Een krokant korstje met daaronder een zachte, klevende chocolademassa. Vol en romig van smaak! Heerlijk… de al bekende brownies. Helaas zitten deze brownies vaak bomvol suiker (al gauw 5 suikerklontjes in een iniminie-stukje) en vol slechte vetten. Mijn versie is hoog in eiwitten (dankzij de boekweit), vol goede vetten (dankzij kokosvet en grasroomboter) en laag […]

Lees meer

Granola; lekkerder dan Cruesli!

Cruesli wordt door veel mensen gekozen als ontbijt. Het is niet alleen heel lekker, krokant en zoet; het staat ook te boek als een goed begin van de dag. Niets is helaas minder waar, een gemiddeld schaaltje Cruesli bevat zo een 15 suikerklontjes… Oeps! Niet zo gek als je na een ontbijt als dit kort […]

Lees meer

Supersnelle en lekkere zomerse venkel-citroen-paprika saus

Deze saus heb ik vanavond bedacht bij pasta met een op de huid gebakken stukje zalm. Ik denk dat hij ook heerlijk is bij een witvisje, of met ravioli gevuld met ricotta of met bijvoorbeeld een gepofte aardappel. Serveer ernaast nog een knapperige salade met groene kruiden en tomaat en je maaltijd is compleet! De […]

Lees meer

Age-free hapjes

Deze 3 hapjes heb ik ontwikkeld voor de Beauty Trade Special van maart 2014. Ze zijn niet alleen gezond en goed voor je uiterlijk, maar ook ontzettend lekker! 1.  Vitamine ACE-bom Bomvol anti-oxidanten, bescherming tegen vrije radicalen en voor een zachte, gehydrateerde huid 1 bloemkool, in kleine roosjes gesneden (veel Vitamine C en carotenoïden; voor een gladde, gehydrateerde […]

Lees meer

Mijn perfecte pompoencurry met ei

Oh wat hou ik van curry’s. De frisse tonen, de warme tonen. De kick in je mond van de pepers. De geur van komijn, die ik heel sexy vind; mannelijk. Het lijkt vaak moeilijk, maar alles valt of staat met goed tussendoor proeven. Te durven. Net wat meer smaak toe te voegen. Dit recept kan […]

Lees meer

Bananenbrood

Bananenbrood is hot. Overal duiken er recepten op. Het is niet alleen hot, maar ook nog eens voedzaam, lekker, gezond (wel even kijken naar de ingrediënten) en in een handomdraai klaar. Het duurde even voor ik mijn ideale recept had, maar deze is toch wel erg lekker zo. Zoet, smeuiig. Lekker bij de thee, ontbijt, […]

Lees meer

Groentebrood

Dit is mijn variant op een recept wat ik tegen kwam op internet. Het is niet alleen supersnel klaar, maar ook nog eens heel erg lekker! Lekker als tussendoor of bijvoorbeeld bij de lunch met een groene salade en een frisse dressing en erbij een zacht gekookt eitje. Je kunt de meelsoorten in principe door […]

Lees meer

Mango-Kokos Taart

Vanochtend is het heerlijk weer. De zon schijnt en als ik mijn balkondeur opendoe, ruik ik de zee. De wind staat de goede kant op. Strand. Zin in een heerlijk lange, zwoele zomer. Ik heb nog een rijpe mango liggen. Hete zon, koele drankjes. Witte stranden. Kokosnoten. Kokos.. heb ik ook nog liggen. Het is nog […]

Lees meer

Pandan

Sinds mijn jeugd ben ik gek op de smaak van pandan. De eerste keer dat ik dit proefde was in de gifgroene, Indische spongecake. Heerrrlijk!! Pandanblad wordt ook gebruikt om in te bakken of om vis in te roosteren op de barbecue, ook heel lekker. Deze zachte, nootachtige smaak wilde ik verwerken in een gezond […]

Lees meer